Over ons

Wij, Marjolein en Anne zijn nichten van elkaar. Samen wandelen we etappes van het Pieterpad. Lekker op ons eigen tempo, kletsen we er wat aan af en hebben we het over de zin van het leven en onze grote en kleine dromen.

Op één van die wandelingen, in de stromende regen op de Drenthe hei, bedachten we het idee om zelfgemaakte producten te verkopen op een braderie. Kussens en tafellakens van de prachtige Afrikaanse stoffen die Anne nog had liggen van de reizen die zij in haar studententijd en tijdens andere omzwervingen mee had genomen naar huis. Ruinen, wisten we, had een leuke braderie, dus daar zou het moeten zijn.

Al lopend droomden we nog even verder. Het zou helemaal leuk zijn als we een eigen merknaam zouden hebben. En daar was opeens de naam NichtenvandeDominee. Niet een gekke naam als je bedenkt dat een van onze tantes jarenlang dominee in Ruinen was.

Dan kan het zomaar gebeuren dat je droom werkelijkheid wordt! In juni 2019 was de eerste Summerfair van de Nichten van de Dominee in de tuin van Marjolein haar huis in Beilen. Naast onze eigen Nichten van de Dominee producten werden er door andere kleine ondernemers creatieve producten verkocht zoals sieraden, vintage kleding, brocante, buitenkachels etc. De Rotary had een boekenmarkt, er werd zelfgemaakt gemaakt gebak gegeten en thee geschonken in de theetuin. De opbrengst hiervan ging naar de Muzentuin, de plaatselijke muziekschool. Leerlingen van de Muzentuin hadden de gelegenheid om op te treden waardoor de markt werd opgeluisterd met muzikale klanken. De Summerfair werd een succes en een traditie leek geboren,.

Maar..... toen gooide Corona roet in het eten. De Summerfairs van 2020 en 2021 konden hierdoor helaas niet doorgaan. Nu, 3 jaar na de eerste Summerfair, staat dan eindelijk op 18 juni 2022 onze tweede Summerfair gepland!

Bedrijfsgegevens Bedrijfsnaam: NichtenvandeDominee BTW-nummer: 860069680B01 KvK-Nummer: 74906968