Tote bags zijn trending, en bestaan al vele jaren. Wij hebben een aantal van de veelgestelde vragen over tote bags voor je op een rijtje gezet.

Wat is de betekenis van tote bag?

Het oud Engelse woord voor dragen is ‘to tote’. Verwacht wordt dat daarom de ‘tote bag’ een afgeleide is van dit woord.

Geschiedenis van de tote bag

De tote bag is al vele jaren oud. In de jaren 40 kwamen de eerste exemplaren van de tote bag op de markt. Zoals we hem kennen had de tas lange hengels en was hij gemaakt van stevig canvas.

Van wat voor stof/materiaal is een tote bag gemaakt?

Vaak zijn tote bags gemaakt van katoen, echter zie je tegenwoordig ook dat er van leer of gerecyclede materialen tote bags gemaakt worden.

Wat zijn kenmerken van een tote bag?

Een tote bag herken je aan verschillende kenmerken zoals een open bovenkant, geen sluiting, vaak een vierkant formaat en één groot vak waar je je spullen in kunt doen.

Hoe draag je een tote bag?

Simpel, over één van je schouders. Erg comfortabel en makkelijk even mee te nemen.

Waarvoor kun je een tote bag gebruiken?

Een tote bag kun je gebruiken voor wanneer je boodschappen gaat doen, een date hebt in het park of als je een dagje gaat shoppen. Ze zijn eigenlijk ideaal om even mee te nemen.

Onze tote bags

Wij, als Nichten van de Dominee, maken onze eigen handgemaakte katoenen tote bags van Afrikaanse stoffen. Deze originele tote bags zijn voorzien van vrolijke kleuren en Afrikaanse patronen en hebben een formaat van 40x40 centimeter.

Bekijk hier onze tote bags